Jak se zbavit vrásek s kosmetikou Astrali

Výskyt viditelných známek stárnutí můžeš oddálit. V článku se dozvíš, na co se při redukci vrásek soustředit, jak ti může pomoci úprava životosprávy, a především, jakou péči o pleť Astrali zvolit, aby sis ze starostí o uchování svěží a mladé pokožky nemusela dělat vrásky.

Proč se vrásky začínají tvořit a kdy k tomu dochází?

jak_se_zbavit_vrasek-foto_02

První známky stárnutí se objevují mezi 25. a 30. rokem života. V této době začíná lidský organismus produkovat méně kolagenu a elastinu. Tento deficit se poté s věkem dále prohlubuje. Částečně je to ovlivněno také genetikou, ale pravidelnou a správnou péčí o pokožku lze tento proces do značné míry ovlivnit a zpomalit.



Stárnutí dokáže urychlit špatná životospráva: kouření, na živiny chudá strava, nedostatek tekutin, málo pobytu na čerstvém vzduchu, sedavý způsob života. Když nemá tělo správnou výživu a rovnováhu, většinou mu schází látky na dostatečnou buněčnou obnovu pokožky. Kůže je pro život až na druhém místě. Tělo se nejprve bude snažit vykrýt živinami (ne)rovnováhu vnitřního prostředí. V žebříčku jeho priorit jsou fungující vnitřní orgány výše než pár vrásek navíc.



Známky stárnutí se dříve objevují rovněž kvůli agresivním vnějším vlivům. Sluneční záření je ten nejsilnější. Řadí se mezi ně i modré světlo, znečištění, alergeny nebo povětrnostní podmínky. Vyvolávají totiž tvorbu volných radikálů, které poškozují kožní buňky a oslabují pokožku. Výsledek? Přibývající vrásky.

 

Stárnutím nejohroženější typ pleti

Mastná pokožka má značné benefity. Ačkoli nás v mládí mohou trápit její rozmary a akné, s postupujícím věkem jí můžeme vděčit za mnohé. Náš hydrolipidový film je silnější a napomáhá pleti, aby si vnější vlivy tolik nepřipouštěla k tělu.



Suchá pleť tuto nefér výhodu nemá. Snáze ji tak rozhodí vítr, chlad, teplo, sluneční paprsky, nedostatek výživy nebo zhoršený pitný režim. Trpí vyšší hladinou oxidačního stresu. Na jeho neutralizaci tělo spotřebuje enormní množství prospěšných látek, kterým říkáme antioxidanty. Jenže bez nich se žádný anti-ageing neobejde, proto se vyplatí do kosmetické rutiny zařadit přípravky, které antioxidanty v optimální výši obsahují.

 

Mladá pleť potřebuje 5 věcí

Důležitou roli pro to, aby pokožka vypadala mladá a svěží, hraje dostatečná produkce kolagenu a elastinu. První tvoří tzv. kolagenovou síť, která plní roli výztuže a zodpovídá za pevnost pleti. Druhá látka má vliv na její pružnost. Třetí faktor, který pomáhá s oddálením tvorby vrásek, je úroveň hydratace. Pokud má pokožka dostatek vláhy, je šťavnatá a nejsou na ní tak rychle vidět známky únavy či stresu. A v neposlední řadě jsou součástí štítu proti stárnutí pleti její přirozený ochranný film a mikrobiom.

 

Stárnutím nejohroženější typ pleti

Stačí jednoduchý postup: důkladná očista, tonizace, správně zvolený krém. Ten by měl přesně odpovídat tomu, co potřebuje pleť doladit. Je to ochrana před vnějšími vlivy, výživa nebo intenzivní regenerace? To vše pro tebe v Astrali zařídíme. A jestliže se vrásky už začaly objevovat a ty je máš v úmyslu zjemnit, vsaď na péči s peptidy Astrali Timeless SerumAstrali Anti-Ageing Cream, které posilují tvorbu kolagenu a elastinu přímo v buňkách.



Tvůj tým FlowBEAUTY - Astrali

jak_se_zbavit_vrasek-foto_01